10 Μαρτίου 2022

3 βιβλία που αξίζει να προσθέσουμε στην βιβλιοθήκη μας τον Απρίλιο

Η Ευαγγελία Μάγγου μας προτείνει τρία βιβλία που αξίζει να προσθέσουμε στην λίστα και την βιβλιοθήκη μας!

1. Ο Πόλεμος της Τέχνης του Στίβεν Πρέσσφιλντ, αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αναβάλλετε σε καθημερινή βάση τα πάντα. Μέσα από μικρά κεφάλαια που επικεντρώνονται στην Αντίστασή μας να πάρουμε αποφάσεις, να προσανατολιστούμε, να αντιμετωπίσουμε την αποτυχία και τον φόβο και να σταθούμε αντιμέτωποι στον ίδιο μας τον εαυτό και στις επιθυμίες και τις ικανότητές μας.

2. Η Επέλαση της Ροζ Λογοτεχνίας της Εύας Στάμου, αν θέλετε να δείτε μια γρήγορη και περιεκτική ανάλυση σχετικά με την ροζ λογοτεχνία και την παραλογοτεχνία γενικά. Ιστορική επισκόπηση, υπερασπιστές της, σύγχρονα παραδείγματα αλλά και πώς ξεχωρίζουμε αυτές τις κατηγορίες από την ποιοτική λογοτεχνία, αναλύονται σε μικρά κεφάλαια.. 2 ώρες θα σας πάρει να το διαβάσετε!

3. Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος του Πρίμο Λέβι, αν θέλετε να διαβάσετε τις πραγματικές μαρτυρίες ενός ανθρώπου που επέζησε από το Ολοκαύτωμα.. Θα πονέσετε και θυμώσετε πολύ. Από την ζέστη του σπιτιού μας, με το φαγητό στο τραπέζι μας και τους ανθρώπους μας δίπλα μας, όλα αυτά μοιάζουν με ιστορία φαντασίας.. Καθημερινά χτυπήματα από των Κάπος, κρύο, εξαντλητική πείνα, επιλογή των επομένων που θα καταλήξουν στα κρεματόρια..

Σκεφτείτε… εάν αυτό είναι ο άνθρωπος, αυτός που δουλεύει στη λάσπη, που δεν ησυχάζει ποτέ, που παλεύει για ένα κομμάτι ψωμί, που τα μάτια του αδειάζουν, η ψυχή δεν έχει καμία αξία, το παρελθόν δεν του ανήκει γιατί δεν υπάρχει ούτε το παρόν αλλά ούτε το μέλλον.. Γιατί έπαψε να του ανήκει η ζωή!!

Γιατί ζει πλέον την κόλαση!!

Το Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος, στην Ιταλία διδάσκεται στα σχολεία…. Τεράστιο βιβλίο!

σχετικά άρθρα

«Ο άλλος αδερφός»: Μια cold case βγαίνει από το συρτάρι και στοιχειώνει την Ελευσίνα και τον αναγνώστη

«Ο άλλος αδερφός»: Μια cold case βγαίνει από το συρτάρι και στοιχειώνει την Ελευσίνα και τον αναγνώστη

Βαγγέλης Γιαννίσης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας συγγραφέας που αγαπά την αστυνομική λογοτεχνία και κατορθώνει με κάθε νέο του βιβλίο να σμιλεύει σκοτεινές...

“Η πρόποση” Fabrice Caro

“Η πρόποση” Fabrice Caro

Όλα ξεκινούν από μία πρόποση. Μία πρόποση που ο γαμπρός του πρωταγωνιστή μας Αντριάν του ζητάει να εκφωνήσει στον γάμο τους με την αδερφή του. «Ξέρεις η αδερφή σου θα χαιρόταν πολύ» και ο κόσμος του Αντριάν γκρεμίζεται γύρω του.

MJ Arlidge: Αγγλική νουάρ αστυνομική λογοτεχνία στη Νότια Ακτή

MJ Arlidge: Αγγλική νουάρ αστυνομική λογοτεχνία στη Νότια Ακτή

11 βιβλία απόλυτου τρόμου σε μία γκρίζα αγγλική ατμόσφαιρα αποκαλύπτουν το συγγραφικό ταλέντο του MJ Alridge. Είχαμε το κλασικό νουάρ του Χόλιγουντ, το Scandi noir καθώς και...