6/10: Ο Εντουάρ Λουί παρουσιάζει στην Αθήνα το καινούργιο του βιβλίο

Ο Εντουάρ Λουί παρουσιάζει στην Αθήνα το καινούργιο του βιβλίο «Αλλαγή: μέθοδος» (μετάφραση: Στέλα Ζουμπουλάκη) που κυκλοφορεί 6 Οκτώβρη.

Οι εκδόσεις αντίποδες μας καλούν στη εκδήλωση κατά την οποία ο Γάλλος συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον πολιτικό επιστήμονα Γιάννη Μπαλαμπανίδη περί πολιτικής και λογοτεχνίας.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 19:00 στην αίθουσα Σαριπόλων της Νομικής Σχολής Αθηνών (Σόλωνος 57) με ταυτόχρονη διερμηνεία από τα γαλλικά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα αγόρι μετακομίζει από το χωριό του σε μια μικρή πόλη του γαλλικού Βορρά για να φοιτήσει στο λύκειο. Στην προσπάθειά του να ενσωματωθεί στο νέο περιβάλλον και να κόψει οριστικά τους δεσμούς με το παρελθόν, είναι αναγκασμένος να μάθει από την αρχή, με πολύ κόπο και αυτοθυσία, κάθε πτυχή της πραγματικότητας.

Όμως η διαρκής επανεπινόηση του εαυτού και η εσωτερική ορμή της αλλαγής τον ωθούν και πάλι σε ρήξη με το καινούργιο πλαίσιο, που αποδεικνύεται εξίσου ασφυκτικό με το παλιό.

Ο Λουί σε μια βαθιά προσωπική και συγκινητική αφήγηση, αναμειγνύοντας κριτική και νοσταλγία, εξιστορεί τα στάδια που περνάει κανείς για να μεταμορφώσει τον εαυτό του ολοκληρωτικά, σκάβοντας βαθιά μέσα στο δικό του βίωμα της αλλαγής, για να ανασύρει τη συλλογική εμπειρία.

σχετικά άρθρα

Γράψτε με στο σχολείο που σε μαθαίνει να αποτυγχάνεις!

Γράψτε με στο σχολείο που σε μαθαίνει να αποτυγχάνεις!

Ένα βράδυ των διακοπών του Πάσχα, ξύπνησα από ένα φρικτά αγχωτικό όνειρο. Βρισκόμουν σε μία τάξη δημοτικού, χαμηλά θρανία, χαμηλές καρέκλες, ο Ιησούς με βλέμμα συμπονετικό επόπτευε πάνω από τον άσπρο πίνακα, στους τοίχους υπήρχαν πολύχρωμα χαρτόνια με εργασίες που...

8/5-5/6: 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας, στο Σεράφειο!

8/5-5/6: 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας, στο Σεράφειο!

Με χαρά ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του 5ου Αστυνομικού ΦεστιβάλΑστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha στην Αθήνα! Με την εμπειρία των προηγούμενων επιτυχημένων διοργανώσεων και γεμάτοιόρεξη για ακόμη πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και συναντήσεις, έχουμεετοιμάσει ένα πρόγραμμα...

Μανιάτικες περιπλανήσεις

Μανιάτικες περιπλανήσεις

Ένα τριήμερο σε μία από τις ιστορικότερες περιοχές της Ελλάδας. Μονή Τσίγκου – Πολυάραβος – Αγερανός Η λακωνική Μάνη χαρακτηρίζεται από το ερημικό και άγριο τοπίο της, το οποίο ξεκινά λίγο πριν το Οίτυλο κατεβαίνοντας από την Καλαμάτα. Μέρος με τεράστια ιστορική...

“Εγώ αν είχα τα χρόνια σου”

“Εγώ αν είχα τα χρόνια σου”

Δεν ξέρω πόσες φορές έχω ακούσει την ίδια ανοησία. Είμαι βεβαία ότι αν έπαιρνα ένα ευρώ για κάθε φορά, τώρα θα είχα αγοράσει εκείνο το αμάξι που έχω βάλει στο μάτι κι είναι και πανάκριβο, είναι και φιλικό προς το περιβάλλον. Δυστυχώς this is not the case. Οδηγώ ακόμα...